Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

kucakin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çallıkışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile takip eylemek ve herhangi bir arızada giderilmesini getirmek önemlidir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin tıknaz halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel gidiş önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Yangın kabil ivedi durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız üstelik olduğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek midein kullanılacağı mekana için de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın Yangın Çıkış Kapısı veya müstacel hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın kapıları insanların ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve daha azca tütün solumasını katkısızlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz üzere görebilir hâlbuki yangınlardan en çok birey kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın baplarında kapıyı Yangın Merdiveni Kapısı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, hayırlı malzemelerden bünyelması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en yangın kapısı her hâlde kapıların binanın dokumasına amelî çelik üzere malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği bileğemekmemiştir.

Yangın kapıları yararlanma meydanına nazaran, rengine nazaran ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan model sınıflandırması süflidaki gibidir

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın düzenli testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ilişkin araştırma ihya çaldatmaışmalarımız vardır. 

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür kapıların en mefret avantajı duman sızdırmaması ve makul derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara simultane kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak binada olmalıdır.

Report this wiki page